+36 88 579 230 o info@hotelmalomkert.hu
8200 Veszprém, Fenyves utca 15-17.

Kedves Vendégünk!

Üdvözöljük Önt, a Hotel Historia Malomkert, Veszprém legújabb boutique hoteljében Az épület a többszáz éves Kopácsy Malom felújítása során, 2012 nyarán nyerte el a mai formáját, 2022-ben folytattuk a megkezdett munkát és 17 új szobával bővültünk. Kialakításakor a modern minimalista stílus letisztult formáit ötvöztük a műemléki értékek megőrzésével. A hotelt több ezer négyzetméter zöld park veszi körül és csodálatos panoráma nyílik a veszprémi várra. Élvezze a szépséget és harmóniát a Hotel Historia Malomkertben!
Szállodánk házirendjében minden információt megtalál, amely hasznos lehet az itt-tartózkodása alatt. Ahhoz, hogy az itt-tartózkodása zavartalan legyen, kérjük, a szálloda házirendjét szíveskedjen betartani. Kérés, kérdés esetén forduljon bizalommal recepciós kollégáinkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésére!

Szobával, foglalással kapcsolatos információk
Szállodánk szobaárai forintban kerültek meghatározásra, áraink az Áfát tartalmazzák, az idegenforgalmi adó külön fizetendő.
Szobáinkat az érkezés napján 14.00-tól biztosítjuk, a korábbi érkezésre előzetes egyeztetés és visszaigazolást követően van lehetőség.
A szobákat a távozás napján legkésőbb 10.00-ig kérjük elhagyni. Szállodánk foglaltságától függően lehetőséget biztosítunk késői távozásra, előzetes egyeztetés után 12.00-ig ingyenes, azt követően felár ellenében. A hosszabbítási szándékot szíveskedjen a recepción előre jelezni.
A szállodai szobában gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni, kávéfőzőt, vasalót és egyéb elektromos készüléket üzemeltetni tilos.
Amennyiben nem szeretné, hogy a szobában való pihenését munkatársaink takarítással megzavarják, legyen kedves ezt a „Ne zavarj táblát” az ajtó kilincsére akasztva jelezni. A szobában tapasztalt mindennemű meghibásodást a szálloda recepcióján jelezni szíveskedjen!

Vendéglátással kapcsolatos információk
A bőséges büféreggelit és –vacsorát tartalmazó félpanziós éttermi szolgáltatás az érkezési napon vacsorával kezdődik, az elutazási napon reggelivel végződik. Késői érkezés (21.00 után) esetén az aznapi vacsora helyett másnap 11.00 – 15.00 óra között lehetőséget biztosítunk az előző napi vacsora ebédként történő elfogyasztására.

Egyéb hasznos információk
Berendezési tárgyakat és textíliákat a szállodából kivinni tilos! Gondatlanságból, vagy szándékosan okozott kárt a szálloda az okozóval megtérítteti. Kérjük, legyen kedves a többi vendég nyugalmát tiszteletben tartani, hangoskodással, különösen 22.00 után ne zavarja más pihenését. A szálloda szobáiban, éttermében, közösségi területein a magyar jogszabályok értelmében dohányozni, a dohányzásra kijelölt helyen kívül tilos!

Kellemes pihenést kívánunk Önnek!

Hotel Historia Malomkert

Szolgáltatások és hasznos információk

Ajtózár működése:
Szálloda szobáink ajtaja közelítő (proximity) kártyával működtethető zárral van ellátva. Az ajtó kizárólag kártyával nyitható: a kártyát a kapcsolóhoz közelítve, azt érintve a kapcsolón zöld fény villan fel néhány másodpercre, ekkor az ajtó nyitható. Belülről az ajtó kilinccsel bármikor kinyitható.
Ha a szobában tartózkodik, a kártyát helyezze az ajtó mellett, a falon lévő kártyatartóba, ez biztosítja a szoba elektromos árammal történő ellátását.
Az ajtó bezárásához, kérjük, hogy a kilincset ne nyomja le, hanem erősebb mozdulattal húzza be. Kérjük, ha a szobából távozik, kártyáját minden esetben vigye magával és ellenőrizze a szobaajtó megfelelő záródását.

Asztalfoglalás: Kérjük, jelezze igényét a recepción (9-es mellék) vagy az étteremben (144-es mellék)

ATM automata: Legközelebb a belvárosban található. Térképet a recepció segítőkész személyzetétől kérhet.

Babafelszerelés: Baba felszerelés igény esetén forduljon a recepcióhoz. Igénybe vehető felszereléseink: gyermekágy, babafürdető kád, wc szűkítő, pelenka, nedves törlőkendő, fellépő, pléd, párna, takaró.

Check in / Check out:
A szobát az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni. A bejelentőlapot kérjük pontosan kitölteni, hogy az önkormányzat idegenforgalmi adóra vonatkozó előírásainak eleget tudjunk tenni. A későbbi kijelentkezés időigényét lecsökkenti, ha bejelentkezéskor a számlázásra vonatkozó igényét jelzi (milyen névre kéri kiállítani, milyen módon kívánja a számlát kiegyenlíteni, stb.) részünkre. A bejelentkezést követően vendégeinknek átadjuk a szobát nyitó kulcskártyát. 14:00 órai időpontot megelőző érkezés, illetve 10:00 órai időpont utáni kijelentkezés a szálloda foglaltságának függvényében, felár ellenében áll módunkban engedélyezni.

Cipőtisztítás: A recepciónál elhelyezett géppel lehetősége van megtisztítani cipőjét.

Csomagmegőrzés/csomagszállítás:
Recepciós kollégáink készséggel segítenek Önnek a csomagmegőrzésben és csomagszállításban.

Dohányzás:
Szállodai szobáink és éttermünk nem dohányzók, dohányzásra a szálloda kertjében és az étterem teraszán kijelölt helyeken van lehetőség. Az épületben történő dohányzás esetén 20.000 Ft kártérítést számítunk fel alkalmanként a függönyök és textíliák tisztítási költségeként, valamint az esetleges füstriasztás okán keletkező vendégpanaszok kompenzációjaként.

Elektromos csatlakozás:
Magyarországon a hálózati feszültség 220 – 240 V / 50 Hz.

Ébresztés:
Amennyiben igénybe kívánják venni ébresztő szolgálatunkat, kérjük, jelezze recepciós kollegáink felé, akik készséggel ébresztik a kívánt időpontban.

Értékmegőrzés:
A szobákban található széfben díjmentesen tárolhatja értéktárgyait. A nem itt elhelyezett értéktárgyakért nem áll módunkban felelősséget vállalni. A széf beállításához az értéktárgyak elhelyezése után csukja be a széf ajtaját, adjon meg egy minimum 4 jegyű kódot, majd nyomja meg a # gombot. Nyitáskor ugyanezt a kódot használja! Probléma esetén, kérjük, hívja a recepciót esetén, kérjük, hívja a recepciót.

Étterem:
A földszinten található a Malomkert Sörház, nyitvatartása a következő:
A Malomkert Sörház nyitvatartási ideje:
Hétfő-Vasárnap: 11:00 -22:00
A nyitvatartási időre vonatkozóan a változás jogát fenntartjuk.

Ételrendelési igényét minden nap 21:00-ig tudjuk fogadni, konyhánk 21:00-ig tart nyitva. Asztalfoglalást a recepció, vagy az étterem fogad. A félpanzió ebédként és vacsoraként is igénybe vehető, választását kérjük, jelezze a recepción.

A félpanzió hidegcsomag formájában is igényelhető. Ezt az igényt kérjük, egy nappal korábban szíveskedjék jelezni a recepción.

Fénymásolás, scannelés:
Az irodai szolgáltatásokat recepciónkon tudja igénybe venni.

Fizetési módok:
A fizetés történhet készpénzzel (HUF és EUR- készpénzben történő fizetés esetén a MNB aktuális napi árfolyamán számolunk), hitelkártyával (elfogadunk VISA, Eurocard / Mastercard, Maestro, OTP, MKB és K&H SZÉP kártyával.

Fürdőköntös, papucs
Igény esetén fürdőköntöst és papucsot biztosítunk. Forduljon recepciós kollégáinkhoz bizalommal.

Fűtő-hűtő klímakészülék:
A berendezés csak bezárt nyílászárók mellett üzemel. A falon lévő kezelőpanelen lehet a hőmérsékletet állítani. Télen az ajánlott fűtési hőmérséklet 20 – 25 C°, nyáron az ajánlott hűtési hőmérséklet 22 – 26 C°. Ezek a hőmérsékleti tartományok kellemes komfortérzetet biztosítanak. Beállítási nehézségek esetén kérjük, forduljon a recepcióhoz!

Házi állatok:
Szállodánk és éttermünk állatbarát, kistermetű kedvence Önnel élvezheti az itt tartózkodást. (A szolgáltatás felár ellenében vehető igénybe.) Kérjük, a többi vendég nyugalma érdekében a pórázt mindig tartsa kutyáján, cicáján, valamint vegye figyelembe a szobában elhelyezett etikettet. Együttműködését ezúton köszönjük!

Hidegcsomag:
7 óra előtti elutazás esetén előző napi megrendelése alapján, reggeli helyett, hidegcsomagot biztosítunk. Kérését kérjük, a recepción jelezze a távozás előtti napon legkésőbb 20:00 óráig!

Internet: Vezeték nélküli (WIFI) internet a ház egész területén elérhető, a szolgáltatás vendégeinek térítésmentes. Hálózati kábel recepciónkon igényelhető.
WIFI kód: #loveHistoria

Kamera rendszer:
Vendégeink biztonsága érdekében épületünk közösségi tereiben, továbbá a parkolók, és az étterem teraszának területén kamera megfigyelő rendszer működik.

Károkozás:
Tartózkodási ideje alatt a szobában, illetve a szálloda területén okozott károk Önt terhelik. A szálloda a javítási, pótlási költségeket jogosult Önre tovább terhelni.

Kerékpár és sporteszköz-kölcsönzés:
Kölcsönzési szándékát kérjük, recepciónkon jelezze, kérésre kerékpár útvonalakról térképet tudunk biztosítani, árainkról a recepción tudjuk tájékoztatni.

Konferencia:
Konferenciákhoz, rendezvényekhez korszerű technikával felszerelt termet kínálunk partnereinek. Bővebb információért kérjük, forduljon recepciós kollégáinkhoz.

Látnivalók és programok:
Információs brossúrák és programfüzetek a recepciós pulton és a lobby területén kihelyezve találhatók, felvilágosítást recepciós kollégáink készséggel adnak.

Látogatók:
Kérjük kedves vendégeinket, hogy látogatóikat a szálloda közösségi tereiben fogadják. A vendégek a szállodaszobába csak a recepción történt bejelentkezést követően mehetnek, és 20:00 óra után a szobában nem maradhatnak. Ennek megsértése esetén a recepció a mindenkor érvényes árlista szerinti szállásdíjat számítja fel.

Masszázs:
Előzetes időpont-egyeztetéssel kapcsolatban kérje recepciós kollégáink segítségét.

Menetrendek:
Autóbusz, vonat, repülő vagy hajó menetrendekért érdeklődjön recepciónkon.

Minibár:
Minden szobában megtalálható, többféle üdítővel és alkohol tartalmú itallal. A minibárban csak az általunk bekészített termékek tarthatók. Készletét naponta pótoljuk, a pótolt mennyiségeket a bekészített listára felvezetjük, és a szobaszámlára terheljük. Utazáskor kérjük, az utolsó fogyasztását is tartalmazó listát szíveskedjen a recepcióhoz magával vinni. Fáradozását köszönjük!
Tájékoztatjuk, hogy a szálloda jogosult a vendég által elfogyasztott, de le nem jelentett minibár tételek összegét utólag is leszámlázni.

Mosás és vasalási szolgáltatás:
Térítés ellenében igényelhető recepciónkon. Felvétel reggel 9 óráig. Az átvett textíliát 24 órán belül visszaszolgáltatjuk.

Mosás
Vasalás
Ft/db
Ft/db
Ing
4 000
2 400
Nadrág
4 000
2 400
Pulóver
4 000
2 400
Póló
3 000
1 800
Zokni
1 000
Alsónadrág
1 000

Műszaki problémák:

A szobában adódó műszaki hibákat kérjük, jelezze a recepción!

Nemzetközi használatra alkalmas adapter/dugalj:
Recepciónk kérésre térítésmentesen biztosít különböző nemzetközi használatra alkalmas dugaljakat 0-24 óráig.

„Ne zavarjanak”:
Kérjük, helyezze el ajtajára kívülről a „Kérem, ne zavarjanak!” feliratú táblát! Ha telefonhívásokat sem szeretne fogadni, kérjük, hívja a recepciót!

Párnák:
különböző töltetű párnáinkat kérjük, igényelje a recepción.

Piperecikkek:
Kozmetikai termékek – tisztálkodási szereket recepciónkon kérhetnek, térítés ellenében.
Rendelkezésre álló pipere kellékeink:

  • borotva
  • fogkefe
  • tusfürdő
  • hidratáló
  • zuhanysapka


Recepció:
Szállodánkban 6-22 óra között recepció szolgálat működik, ezt követően kérjük, hívja a megadott ügyeleti telefonszámok egyikét. Forduljon hozzánk bármikor bizalommal.

Reggeli:
Svédasztalos büfé reggeli elfogyasztására reggel 07:00-10.00-ig van kedves vendégeinknek lehetőségük. Speciális étkezési igényeiket kérjük az érkezés napján recepciónk felé jelezzék. Kérés esetén étlapunkról választva a szobába szervírozzuk a kívánt ételt.

Reklamáció:
Amennyiben valamelyik szolgáltatásunkkal nem elégedett, kérjük, azonnal forduljon az illetékes részleg dolgozóihoz, vezetőjéhez vagy a recepción jelezze a problémát. Kijelentkezéskor vagy távozás után nem áll módunkban utólagos reklamációt elfogadni. Megértését köszönjük.

Self check-out:
Érkezéskor, illetve tartózkodási ideje alatt bármikor kiegyenlítheti számláját, így távozása gyorsabb, gördülékenyebb lehet. Ebben az esetben kérjük, az ajtónyitó kártyáját kérjük a szobában hagyni szíveskedjenek.

Számítástechnikai segítségnyújtás:
Térítésmentesen recepciónkon jól képzett kollégáinktól alapfokú segítséget tud kérni minden nap 6-18 óráig.

Számlázás:
A kijelentkezés időigényének lecsökkentése érdekében kérjük, hogy bejelentkezéskor a számlázásra vonatkozó igényét jelezze (milyen névre kéri kiállítani, milyen módon kívánja a számlát kiegyenlíteni, stb). Számláját itt tartózkodása alatt 6.00-18.00 óra között módjában áll kiegyenlíteni. Szobaszámlájára terhelt pontos összegekről recepciós kollégáink készséggel adnak tájékoztatást, mód van proforma számla, illetve az étel- és italfogyasztás részletezett listájának nyomtatására is.

Szobaszervíz:
A megrendelt ételek szobába történő szervírozására 6:00 és 22:00 között van lehetőség, alkalmanként 1.000 Ft szervizdíj ellenében. Étlapunkat kérje recepciós vagy felszolgáló kollégáinktól. (A szobai telefonról 9-es mellék – recepció, 144-es mellék – bárpult).

Takarítás:
A szobákat naponta takarítjuk. Szobaasszonyaink a takarítást 8:00 – 13:30 óra között végzik. Takarításra vonatkozó igényét kérjük, az ajtó kilincsére akasztott táblával jelezze a szobaasszony részére. Amennyiben pihenni szeretnének, úgy azt a tábla „Kérem, ne zavarjanak” feliratú oldalával jelezzék. Az egyik oldalán a „Takarítást kérek” a másik oldalán a „Kérem, ne zavarjanak” feliratú kártyát a szobában, a fogasra akasztva találja. Extra takarítási díjat számolunk fel, amennyiben a szoba bútorzatán, szőnyegén, textíliáin, függönyein normál takarítással nem tisztítható szennyeződés keletkezik. Ágyneműt kérésre naponta cserélünk. Ilyen igényével kérjük, forduljon a recepcióhoz. A törölközők cseréjére vonatkozó részletes tájékoztató a fürdőszobában található.

Talált tárgyak:
A szállodaszobában vagy általában az épületben hagyott talált tárgyakat 6 hónapon keresztül őrizzük meg. Ezen időn belül tudjuk kérésére postázni azokat, a postaköltség előre történő fizetése után. Amennyiben a bejelentőlapon megadta telefonszámát, úgy módunkban áll telefonon is értesíteni Önt a szobában felejtett tárgyról.

Taxi:
Recepciós kollégáink készséggel segítenek Önnek.

Távozás:
Kérjük Önöket, hogy elutazásuk napján délelőtt 10:00 óráig szíveskedjenek szobájukat elhagyni. Ha szeretnék tovább igénybe venni a szobát, ez a foglaltság függvényében 10:00 és 12:00 között ingyenesen, 12 óra után felár ellenében lehetséges. Recepciós kollégáink tudnak felvilágosítást adni a lehetőségekről.

Telefon:
Recepció hívása szobai telefonról: 9
Étterem hívása szobai telefonról: 144
Telefonálás szobából szobába: szobaszám
Helyi hívás kezdeményezése: 0 + a tárcsázni kívánt szám
Hívás Magyarországon belül: 006 – körzetszám + telefonszám
Külföldi hívás: 0 + 00 + ország hívószáma + körzetszám + telefonszám
A szobai telefonról indított külső hívások díjszabásával kapcsolatban kérje recepciós kollégánk segítségét.
Ország hívó kódok:

A
B
CH
D
E/SP
F
GB
GR
I
IRL
L
NL
P
USA
HUN
43
32
41
49
34
33
44
30
39
353
352
31
351
1
36

Televízió használat:

Televízióink médiaboxal működnek, ezért kettő távirányítóval tudják használni. A kisebb jelöletlen távirányító a médiaboxé, először a boxot kell bekapcsolni, majd a nagyobb LG távirányítóval pedig a TV-t. Csatornaváltáshoz a kisebb távirányítót, hangerő szabályozáshoz pedig mindkettőt tudják használni. Kérjük, mielőtt elhagyná a szobát, minden esetben kapcsolja ki a készüléket. Ha bármilyen technikai probléma merülne fel, forduljon bizalommal recepciós kollégánkhoz.

Textíliák:
Segítse Ön is környezetünk megóvását, cserélni kívánt törölközőjét helyezze a fürdőszoba padlójára. Az ágyneműk váltását minden harmadik éjszaka után végezzük, amennyiben ennél gyakrabban szeretné, igényét kérjük, jelezze recepciós kollégánk felé.

Tisztálkodási szerek:
Recepciónk kérésre térítés ellenében biztosít fogkefét, fogkrémet, borotvát, borotva habot.

Tűzvédelem:
A tűzesetek elkerülése érdekében a saját tulajdonú elektromos készülékek (pl. kávéfőző, merülőforraló, vasaló stb.) szobai használata nem megengedett.
Az épületben tűzjelző berendezések és porral oltó készülékek kerültek elhelyezésre. A szobákban füstérzékelő berendezés található. Tűz esetén vendégeinket szirénahang figyelmezteti. Ilyen esetben kérjük, hogy a szobákban kifüggesztett menekülési útvonal szerint hagyja el az épületet.
Kérjük, hogy a helyiség elhagyásakor az elektromos berendezéseket minden esetben szíveskedjék kikapcsolni.

Tűzvédelmi házirend:
A szálloda területére nem szabad behozni könnyen gyúló és robbanásveszélyes anyagot (pl.: PB gázpalack).
A közlekedési utakat és a kijáratokat teljes szélességében állandóan szabadon kell hagyni.
A szobát és berendezéseit kizárólag csak rendeltetésének megfelelő célra szabad használni.
A szobában elektromos hőfejlesztő berendezést használni TILOS!
A szobában dohányozni és nyílt lángot használni TILOS!
A szoba elhagyása előtt – minden esetben – kérjük, gondoskodjon arról, hogy a szobában ne maradjon tüzet okozható jelenség (pl.: égő dohánynemű, bekapcsolt villamos készülék stb.)
A szobaajtón látható a lakószintje alaprajza, a piros nyíl mutatja az utat a vészkijárat felé. Tűz esetén kérjük, ebben az irányban hagyja el szobáját és az épületet. A liftet használni tilos!

Ünnepnapok:
Január 1., március 15., Nőnap, Húsvét, május 1., Anyák napja, Pünkösd, augusztus 20., október 23., november 01., Karácsony (december 25 – 26), Szilveszter.

Vészkijárat:
A szobákban és a folyosókon, lépcsőházban kifüggesztett menekülési útvonal szerint.

Ingyenes szolgáltatásaink:
Csomagmegőrzés, széf, WIFI, parkolás

Kérésre a szobába térítésmentesen bekészítjük: Gyermekágy, babafürdető kád, pléd, plusz párna, plusz takaró

Térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásaink:
Transzfer, virágrendelés, jegyrendelés (mozi, színház, állatkerti belépő, koncertek, egyéb), kerékpárkölcsönzés, vasaltatás/mosatás, csomagszállítás, pipere szerek (fogkefe, fogkrém, borotva, körömreszelő)

További kérdéseivel, kéréseivel forduljon bizalommal szállodánk dolgozóihoz!

MINIBÁR ALAPKÉSZLET
MINIBARVORRAT
MINIBAR-SUPPLY

Ár
Alap készlet
Cola, Fanta (0,2 l)
500,-
2
Ásványvíz/ Mineralwater
500,-
2
Cappy gyümölcslé/Fruit juice
500,-
2
Historia sör/Historia beer
1.190,-
1
Stella Artois alkoholmentes sör/non alcoholic beer
1.350,-
1
Pezsgők/Champagnes (0,2l)
1.200,-
2
Borok/Wines
1.200,-
2
Rövid italok/Shots (0,4l)
1.300,-
3
Snack (mogyoró/peanut, csoki/chocolate)
400,-
2

Fogyasztását kollégáink naponta regisztrálják.

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak
2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!