+36 88 579 230 o info@hotelmalomkert.hu
8200 Veszprém, Fenyves utca 15-17.

A Historia helyszínei, a helyszínek históriája...

Minőségi vendéglátás Veszprém belvárosában

2010-ben kezdődött minden… Megnyitottuk a négycsillagos Hotel Historiát, és éttermét, a Historantét. A következő esztendőkben tovább erősödtünk: a Séd völgyében kitárta kapuit a Hotel Historia Malomkert, hogy egyedi szobákkal és sörházzal fogadja a vendégeket. Újabb két év elteltével pedig bemutattuk a Historia Hangvillát, ahol étterem és kávézó várja a betérőket.

A három helyszín megnyitása temérdek munkát adott – de nem fáradtunk el. Mindig akad új és újabb tervünk: legutóbb a Malomkert hotelszárnyát bővítettük.

A szemléletünk pedig mit sem változott az évek alatt: egykor pompázatos, ám mára düledezővé lett épületeket mentünk meg és alakítunk át a minőségi vendéglátás 21. századi kívánalmai szerint.

A múltat megőrizve küzdünk a jövő vendégeiért.

Mi készen állunk. Várjuk Önt!

Hotel Historia, Hotel Historia Malomkert, Historia Hangvilla

Minden asztalt megterítettünk, fess abrosszal, csillanó étkészlettel. Konyhánkban mennyei illatok kavarognak, igazán finom ételeket főztünk. Házi söreinket behűtöttük, gömbölyödjenek hűs gyöngyök üvegeik falán. A termekben fegyelmezett libasorba szedtük a székeket, jöhet esküvő, fogadás, ballagás! Szobáink ragyognak, eltessékeltünk a háztól minden porszemet, és friss ágyneműt húztunk. Medencénket égkék vízzel töltöttük, a kertek pázsitját szálanként fésültük. Magunk is szép ruhát öltöttünk, és mosolyból is bespájzoltunk.

Jöjjön Veszprémbe – egy éjszakára, egy vacsorára, egy konferenciára, érkezzen baráttal, családdal, vagy munkatársakkal… bármi dolga akad belvárosunkban: mi készen állunk az Ön fogadására.

Szücs Balázs
igazgató

Történetünk

Ősi elem, a Víz vagyok, a természet éltető ereje. Változó, folyton mozgó erő vagyok. Már akkor ezer embert etettem, amikor Te még a jövőre várva szunnyadtál. Malomként dolgoztam unhatatlanul, forgattam lapátjaim, gabonát őröltem – lisztet adtam a kenyérhez, hogy az éhség messze kerüljön. A Víz vagyok, az éltető. Száz év múltán is itt leszek. Olvasd a történetem, és gyere el hozzám, hadd emlékezzek Rád is, ha már csak én leszek!

Régi história az enyém. Már a 11. században emlegették a létezésem. Talán itt voltam, talán néhány lépéssel arrébb – rég volt, nem emlékszem pontosan, de én voltam az a malom is.

Sok ködös évszázad lepergett, míg 1765-ben jó gazdám, Nádasdy Ferenc gróf nagy kegyet gyakorolt a helyiek felé: az általam termelt bevétel egy részét felajánlotta a városnak. Emlékszem, lüktető erem, a Séd-patak akkoriban még kedvére kanyargott a völgyben.

Később új gazdához szegődtem, Tumler György és fia, Henrik ápolt, hogy erőmmel tovább őrölhessem a magvakat. 1830-ban rövid időre a Kopácsy családé lettem, de csak hogy néhány esztendővel később az én jó Fojt József molnármesterem szolgálatába állhassak. A mester jó gazdám volt: akkoriban alulcsapós, 66 deszkalapos, közel hat méteres malomkerékkel büszkélkedtem – három malomkövet is meghajtottam!

1909-től néhai gazdám öccséhez szegődtem, aki igazán jól bánt velem: malomkerekem vízturbinára cserélte, síkszitát meg hengerszéket kaptam. Nádfedeles fövegem helyére fazsindely került.

1925-től Friedler Gyula uramat szolgáltam. Kocsisok, molnársegédek, főinasok sürögtek bennem. Aztán hiába kaptam cseréptetőt, a második világégés engem is megrogyasztott. Megrogyasztott, de le nem döntött – 1945-ben ismét gabonát őrölhettem! Hat év múlva jött el a keservem. Az állam magához ragadott, és ítéletet hirdetett: nem dolgozhatok többé! Az állapotom megromlott, kibelezett lettem.

A vég elől 2011-ben menekültem meg. Gyönyörűen megújultam, újra dícső köntösben pompázom, és ismét dolgozom.

Mert én a nyughatatlan ősi elem, a Víz vagyok. Örök barátommal, a gabonával élek. Sört főzünk. Gyere el hozzám, s kóstold meg!

A szálloda

2012-ben új hotel tűnt fel Veszprémben: a Hotel Historia Malomkert. A hotel nem csak új, de sok tekintetben egyedülálló is. Környezete igazán festői, a Séd-patak és hatalmas zöld területek övezik, fentről pedig a vár tekint le rá. A belváros békés szeglete ez, amely mellett kerékpárút is szalad – az ősi Margit-romhoz, s túl azon egészen az Állatkertig.

2022-ben ismét új időszak kezdődött hotelünk életében, mert 17 új szobával bővült. A bővítés igazán izgalmasra sikerült: ahelyett, hogy egyenöltözékbe csomagoltuk volna a szobákat, valamennyi egyedi kialakítást kapott. A szobákban felsorakoztatott hangulatokat pedig a régió ihlette, így született meg a Balaton, a Bakony, vagy éppen a Teátrum nevű szobánk.

Az új szobák közül sok különleges geometriával büszkélkedhet, de ami valamennyiben közös: egyedi tapétákkal és fényekkel, egyedileg összeállított bútorokkal, egy szóval egyedi miliővel várják a vendégeket.

Az új épületszárny tervezésekor nem csupán arra törekedtünk, hogy valamennyi szoba modern, négycsillagos felszereltséget kapjon – szem előtt tartottuk azt is, hogy az exkluzívitást kereső vendégek igényeit is kielégíthessük: az új szárnyban helyet kapott olyan nagy méretű szoba is, amely egyenesen a várra és a Séd-patakra tekint, és olyan pazar kilátást ad, amilyet a városban más szállás nem adhat.

Abban bízunk, hogy a visszatérő vendégek számára legalább annyira üdítő lesz megismerni az egyes szobákat, amennyire számunkra kitalálni volt azokat.

Az épület műemlék, így körültekintő megújítást követelt: a szobákat és az éttermet egyetlen légtér köti össze, a padlót üvegfelület töri meg, amely alatt patakot mímelő erecske csordogál. Épp elég különlegességet elrejtettünk, hogy érdemes legyen betérni hozzánk.

Befogadóképesség: 68 fő

Szobák száma: 28 (1 akadálymentesített)
15 standard szoba – 2 felnőtt és legfeljebb egy 3 év alatti gyermek
Szobaméret: 20-25 m2, ágyak: 2*90*200

7 db superior szoba – – 2 felnőtt és legfeljebb egy 3 év alatti gyermek
Szobaméret: 20-25 m2, ágyak: 2*90*200

2 db családi szoba – legfeljebb 4 felnőtt
Szobaméret: 25-30 m2, ágyak: 2*90*200

4 db lakosztály – legfeljebb 4 felnőtt részére
Szobaméret: 25-30 m2, ágyak: 2*90*200

 

A szálláshely kapacitásfejlesztés a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program infrastrukturális fejlesztéseinek részeként valósult meg.

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak
2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!