+36 88 579 230 o info@hotelmalomkert.hu
8200 Veszprém, Fenyves utca 15-17.

Időpont: 2024.

Az operett az egyik legizgalmasabb stílus a zenei palettán, nem véletlen, hogy népszerűsége hosszú évtizedek óta töretlen a közönségnél. Főleg nekik, az operettrajongóknak szól a Rátonyi Róbert Operettfesztivál minden év júniusában a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében.

Rátonyi Róbert neve valószínűleg nemcsak azoknak lehet ismerős, akik amúgy otthonosan mozognak a színházi berkekben. A 20. század híres színész-rendezője a maga bohém életstílusával, ám a színházi munka iránti végletekig komoly elkötelezettségével örökbe beírta magát a teátrumok nagykönyvébe. Azt viszont már lehet kevesebben tudják róla, hogy élete utolsó időszakát Veszprémben töltötte, ahol a rá jellemző odaadással készült A Csárdáskirálynő bemutatására. Erre sajnos már nem volt lehetősége, hiszen 69 évesen eltávozott közülünk, mégis az ő nevére morajlik fel ma is a taps Veszprémben, amikor júniusban elkezdődik a Rátonyi Róbert Operettfesztivál.

A Veszprémi Petőfi Színház időről időre az operettvilág halhatatlan darabjait hozza Veszprémbe a legnagyobb operettelőadók közreműködésével.

A régi nyár, Lili bárónő, Sissi, a magyar királyné, Marica grófnő, hogy csak néhányat említsünk a korábbi repertoárból, amelyeknek a Veszprémi Petőfi Színház illusztris épülete ad otthont, de a szervezők nem állnak meg a színház kapuinál, Veszprém több kultikus helyszínén, valamint a Balaton-partján is szerveznek operettelőadásokat minden évben a Rátonyi Róbert Operettfesztivál keretén belül.

A minden évben megrendezésre kerülő Rátonyi Róbert Operettfesztivál részletes programját, fellépőit keresse az adott év havi programajánlójában.

Veszprémi Petőfi Színház
8200 Veszprém, Óváry Ferenc utca 2
titkarsag@petofiszinhaz.hu
+36 88 564 220
https://www.petofiszinhaz.hu/

Árkalkuláció & Foglalás

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak
2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!