+36 88 579 230 o info@hotelmalomkert.hu
8200 Veszprém, Fenyves utca 15-17.

KAbóciádé családi fesztivál

Ilyen, amikor valóban életre kelnek a mesék a Kabóciádén. A Kabóciádé Családi Fesztivál minden év nyári időszakának állandó programja.

A némafilmek egyik zsenialitása az volt, hogy a színészek beszéd hiányában csupán a gesztusaikkal, mimikáikkal adták át a történetet a század eleji mozinézőknek. És mégis, az emberek imádták ezeket a harsány gesztusokkal teletűzdelt fekete-fehér filmeket, a humoros jeleneteket, a csetlés-botlásokat. Manapság a némafilmek maximum művészmozikban kerülnek terítékre, viszont az, hogy mekkora jelentősége van a színpadi gesztusoknak, mozdulatoknak továbbra is érvényes az előadó művészetben, és erre Veszprémben van is egy kiváló példa. A Kabóca Bábszínház sok másik kulturális intézménnyel egyetemben szintén több évtizede működik a városban. Vannak olyan szülők, akiket még gyerekkorukban vitték a bábszínház előadásaira, ma pedig már ők hordják a saját gyerkőceiket ugyanoda. A Kabóca Bábszínháznak pedig van egy különleges alkalma, egy kisebb fesztiválja minden nyáron, a Kabóciádé, amely ízig-vérig a megelevenedett fából és szövetből készült figurákról szól. Pontosabban ők a főszereplői azoknak az élő meséknek, amiket előadnak a színpadon. Felnőttként már nehéz a kisgyermek agyával gondolkodni, de ha mégis megpróbálunk, talán azzal az érzéssel lehet leírni legjobban a Kabóciádé hangulatát, mint amikor életre kelnek a mesék, a játékok, amelyek a szürke hétköznapokban csupán a polc tetején porosodnak. És mivel a fából készült bábok arcizmainak mozgása igencsak be van korlátolva, tekintettel, hogy fából vannak, a Kabóca Bábszínház színművészei a paraván mögül minden színészi képességüket bevetve igyekeznek a legemberibb gesztusokkal felvértezni azokat. Felnőttként mi átlátunk a trükkön, de higgyük el, gyermekként valóban az életre kelt játékok fesztiválja a Kabóciádé.

A minden évben megrendezésre kerülő Kabóciádé Családi Fesztivál részletes programját keresse az adott év havi programajánlójában.

Kabóca Bábszínház
8200 Veszprém, Táborállás park 1.
titkarsag@kabocababszinhaz.hu
+36 88 590 150
www.kabocababszinhaz.hu

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak
2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!